Wat doet Erdogan met Bureau Jeugdzorg?

Het kan u niet ontgaan zijn, er is veel kritiek op Bureau Jeugdzorg. Zowel uit Nederland, als uit Turkije. De Turkse televisie ATV zendt al dagenlang een serie nieuwsitems uit over Bureau Jeugdzorg (BJZ) in Nederland. Turkse moeders waar de kinderen van bij pleeggezinnen zijn geplaats komen aan bod en roepen elk de Turkse premier Erdogan op om hulp te bieden.


Opvallend is dat de televisiezender Atv vlak voor het bezoek van Erdogan aan Nederland begint met deze serie. Erdogan komt donderdag naar Nederland en al enkele dagen is op de Turkse nationale televisie te zien hoe Turkse kinderen worden ‘afgepakt’ van hun ouders.

De vraag is natuurlijk wat Erdogan hiermee gaat doen of kan doen. De druk om het onderwerp Bureau Jeugdzorg aan de orde te stellen tijdens zijn bezoek aan Nederland is groot.  Het is echter ook de vraag in hoeverre Erdogan zich mag mengen in het binnenlands politiek van Nederland.

Turkije heeft inmiddels besloten dat er bij Turkse consulaten in verschillende EU-landen gezinshulpverleners gaan komen die Turkse families gaat helpen bij hun strijd tegen Bureau Jeugdzorg.

Hieronder meer informatie over dit onderwerp.

 

Fragment uit de serie Bureau Jeugdzorg van de Turkse zender ATV (in Turkije)

 

Nos over Turkse kinderen en Bureua Jeugdzorg

Een programma va Demet TV over dit onderwerp.