Categories Nieuws Artikelen

Lesbisch stel met Turks pleegkind ondergedoken

Een 9-jarige Turkse jongetje is met zijn lesbische pleegouders ondergedoken. Een woordvoerder van Bureau Jeugdzorg Haaglanden bevestigt dat het gezin uit voorzorg elders is ondergebracht, na berichtgeving daarover vrijdag in verschillende kranten. Het gezin zou bang zijn voor een ontvoering, nadat in Turkse media ophef is ontstaan over het feit dat Turkse kinderen in Nederland worden opgevangen bij homoseksuele ouders.

Yunus woont sinds hij een baby is bij het lesbische stel.


Hij werd vanwege een vermoeden van kindermishandeling uit huis geplaatst en bij het pleeggezin ondergebracht. De biologische moeder van de jongen accepteert niet dat haar zoon bij een lesbisch stel woont en riep de hulp van de Turkse president Erdogan in. Die liet eerder weten de jongen te zullen bezoeken als hij eind deze maand in Nederland is.

De zegsvrouw van Bureau Jeugdzorg laat vrijdag weten dat er geen concrete dreiging is van ontvoering. “Het gezin heeft met name rust nodig. Alle media-aandacht rondom hen veroorzaakt veel onrust. Het heeft een grote impact. Yunus kan nu niet meer naar school”, meldt de woordvoerder. Bureau Jeugdzorg roept op het gezin met rust te laten.

Ook de twee broertjes van de jongen hebben bij het lesbisch stel gewoond. In 2008 werden zij door de biologische ouders ontvoerd naar Turkije. Nu wonen ze weer bij de biologische ouders.

15 maart 2013, 08:14
©Novum