Malafide uitzendbureaus voor miljoenen beboet

De Inspectie SZW en de Belastingdienst hebben vorig jaar samen ruim dertienhonderd uitzendbureaus geïnspecteerd. Hierbij is voor circa vijf miljoen euro aan boetes opgelegd. Dat schrijft Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher (PvdA) maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

De boetes werden onder andere opgelegd voor het illegaal te werk stellen van vreemdelingen en onderbetaling.


In totaal zijn hiervoor 54 uitzendbureaus beboet. De Belastingdienst heeft daarnaast bijna 26,5 miljoen euro binnengehaald met correcties uitgevoerd op belastingaangiftes van een aantal uitzendbureaus. De minister geeft in de brief ook de eerste resultaten van een speciaal team dat in september is opgericht om frauderende uitzendbureaus op te sporen en aan te pakken. Het team heeft tot nu toe voor tenminste 66 uitzendbureaus een bestuursrechtelijk onderzoek ingesteld. Bij tien onderzoeken zijn overtredingen vastgesteld. Het team heeft nog zes strafrechtelijke onderzoeken in behandeling.

18 maart 2013, 10:39
©Demet TV