‘One Minute’ of toch niet?

Het zal u niet ontgaan zijn. De Turkse premier Erdogan komt donderdag 21 maart naar Nederland. Het bezoek van de Turkse premier staat wel onder druk, vanwege de commotie rondom het Turkse kind Yunus dat bij een lesbies stel is geplaatst.


De biologische moeder van Yunus heeft onlangs de hulp van de Turkse premier Erdogan ingeschakeld, omdat zij haar kind terug wil. Dat gebeurde in een serie nieuwsitems op de Turkse nationale zender ATV. Verschillende Turks-Nederlandse ouders doen daarin hun verhaal over de Nederlandse Bureau Jeugdzorg.

Oproep Kamerleden

Onlangs hebben zich ook de Turks-Nederlandse Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Ozturk in de discussie gemengd. Via Facebook roepen zij de Turkse gemeenschap op om te stoppen met de ‘verontwaardiging’ en  pleeggezin te worden. Die oproep van de Kamerleden heeft inmiddels de landelijke pers gehaald.

NOS – Kamerleden doen oproep

Bezoek Erdogan

Het is de vraag wat premier Erdogan met de kwestie wil tijdens zijn bezoek aan Nederland. Zijn woordvoerder heeft inmiddels laten weten dat het onderwerp wel op zijn agenda staat. Dat betekent dat hij het wel gaat aankaarten bij Rutte. Maar de manier waarop is erg belangrijk.

One Minute

U zult het niet vergeten zijn. In april 2011 heeft de Turkse premier Erdogan hard uitgehaald naar premier Shimon Peres van Israel. Toen is gespeculeerd dat dit een verkiezingsstunt van Erdogan was. Echter nu de druk door de uitzendingen van ATV op Erdogan zo groot is en de Turkse gemeenschap in Europa sinds kort ook kunnen stemmen in Turkije, is het helemaal niet ondenkbaar dat Erdogan straks in Nederland hard gaat uithalen naar Rutte. ‘Meneer Rutte, one minute…. ‘


Erdogan haalt uit naar Peres

 

 

Demet TV, 18-03-2013