Categories Nieuws Artikelen

‘Ruzie binnen PvdA over asielbeleid’

Na een interne ruzie weigert PvdA-Kamerlid Khadija Arib nog langer namens de partij het woord te voeren over het asielbeleid. Ze heeft de woordvoering overgedragen aan Kamerlid Jeroen Recourt, schrijft De Telegraaf. Recourt wil woensdagochtend alleen bevestigen dat hij de woordvoering tijdelijk heeft overgenomen en verwijst verder naar een reactie die later woensdagochtend naar buiten moet gaan.

In de partij woedt volgens de krant een ruzie over de koers rond asiel en migratie.


Arib pleitte vorige week voor het verder oprekken van het kinderpardon, nadat dit in januari al was verruimd. Hiermee zou ze de toorn van coalitiepartner VVD hebben gewekt, die geen zin had in een verdere uitbreiding.

Het fractiebestuur van de PvdA zou Arib daarom op haar plaats hebben gezet. Daarmee was voor haar de maat vol, schrijft de krant. Omdat ze naar Marokko vertrok voor een geplande reis, ging de woordvoering tijdelijk naar Recourt.

Het lijkt erop dat Arib haar portefeuille voorlopig niet terugneemt. Haar zou een ‘stevig gesprek’ met partijleider Diederik Samsom in het vooruitzicht zijn gesteld, dat donderdag zou moeten plaatsvinden. Arib geeft volgens De Telegraaf echter aan dan geen tijd te hebben.

20 maart 2013, 08:37
©Demet TV