Erdogan brengt bezoek aan Keukenhof

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan gaat donderdagochtend naar de Keukenhof in Lisse. Het gaat om een privébezoek waarbij mogelijk een vertegenwoordiger van het ministerie van Buitenlandse Zaken aanwezig zal zijn, meldt een woordvoerder van de Turkse ambassade in Den Haag dinsdag. Bij het bezoek mag geen pers aanwezig zijn.

Daarna gaat de Turkse premier op audiëntie bij koningin Beatrix op Paleis Huis ten Bosch en vervolgens naar het Catshuis om premier Mark Rutte te ontmoeten. Voor de middag staat een kort bezoek gesprek gepland met voorzitter van de Eerste Kamer Fred de Graaf (VVD) en ondervoorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib (PvdA).

Voor het einde van de middag staat een bijeenkomst in het Kurhaus gepland waar vertegenwoordigers van het Turkse en Nederlandse bedrijfsleven aanwezig zullen zijn. Ook minister voor Buitenlandse Handel Lillianne Ploumen (PvdA) en VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes zijn aanwezig.

Eerder op de dag werd bekend dat het bezoek van Erdogan aan de Islamitische Universiteit in Rotterdam niet doorgaat. De reden van de annulering is niet bekend.

19 maart 2013, 17:09
©Demet TV