BJZ neemt dossier Yunus opnieuw onder de loep

Bureau Jeugdzog gaat het dossier van Yunus opnieuw onder de loep nemen. Dat schrijft de website Joop.

Op de website wordt gezegd dat “Bureau Jeugdzorg besloten heeft het gehele dossier van Yunus opnieuw te bekijken om de feiten op een rij te zetten. Jeugdzorg blijft van mening dat de ouders van Yunus in 2010 terecht uit hun ouderlijk macht zijn gezet” zegt een woordvoerder van Bureau Jeugdzorg.

Verder zegt Bureau Jeugdzorg dat het altijd de insteek heeft om kinderen weer bij hun ouders terug te plaatsen. Ook in 2007 zou Bureau Jeugdzorg dit geprobeerd hebben, maar “de ouders van Yunus wilden niet meewerken” staat op de website te lezen.


Achtergrondinformatie:

De rechter heeft in 2007 bepaald dat Yunus terug moest naar zijn biologische moeder, maar omdat Bureau Jeugdzorg dit niet heeft uitgevoerd heeft de rechter in 2010 bepaald dat terugplaatsing bij de biologische ouders niet meer hoeft. Want Yunus zou inmiddels teveel ‘gehecht zijn’ aan zijn pleegouders.

Demet TV, 20-03-2013