Pubers proberen man te overvallen in Den Helder

 

Drie jongens van 12 en 13 jaar oud zijn zaterdagavond in Den Helder aangehouden nadat ze een poging tot een gewapende overval hadden gedaan. Ze hadden, samen met drie anderen, rond 23.30 uur een op een pistool lijkend voorwerp tegen het hoofd van een 19-jarige man gezet en eisten geld.

Het slachtoffer vermoedde dat het geen echt wapen was en joeg de jongens weg. Kort daarop konden agenten op de kruising Marsdiepstraat en Waddenzeestraat drie jongens aanhouden die voldeden aan het signalement. Het gaat om jongens van 12 en 13 jaar uit Hoorn en Den Helder, vermoedelijk van Antilliaanse afkomst, en een Zuid-Europese jongen.

De jongens moesten mee naar het politiebureau en konden zondagavond weer met hun ouders mee naar huis. Dinsdag worden zij voorgeleid, meldt de politie.

26 december 2011, 14:17
© Novum