Fleswerpers Erdogan nog niet vrijgelaten

De drie mensen die werden aangehouden nadat donderdag een leeg frisdrankflesje naar een volgauto van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan werd gegooid zitten nog vast. Ze worden vrijdag verhoord, zegt een politiewoordvoerder.

In de middag wordt besloten of ze worden vrijgelaten of voorgeleid. De politiewoordvoerder kon nog niet zeggen of een van de drie het flesje heeft gegooid. De verdachten zijn 19, 21 en 24 jaar.


Bij het incident raakte niemand gewond. Erdogan was donderdag in Nederland voor een ontmoeting met onder anderen premier Mark Rutte. Op het Plein in de hofstad werd donderdagmiddag geprotesteerd tegen de Turkse premier. Zo’n honderd mensen, onder wie Koerden, alevieten en Armenen, lieten van zich horen.

22 maart 2013, 11:02
©Demet TV