Verdachte mishandeling scheidsrechter vrij

Een van de verdachten van de zware mishandeling van een 21-jarige scheidsrechter uit Leiderdorp komt op vrije voeten. Het gaat om een 15-jarige jongen. De andere verdachte, een 20-jarige man, mag in ieder geval nog negentig dagen worden vastgehouden. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Den Haag besloten, meldt het Openbaar Ministerie woensdag.


De scheidsrechter werd een kleine twee weken geleden mishandeld na een vriendschappelijke zaalvoetbalwedstrijd in een sporthal in Leiden. De twee verdachten waren het niet eens met beslissingen van de scheidsrechter, een stagiair van een jongerenwerkorganisatie die voor een avond scheidsrechter was.
 
Na het laatste fluitsignaal mishandelden ze het slachtoffer. De Leiderdorper kreeg meerdere klappen in zijn gezicht. In het ziekenhuis bleek de kaak van de man op twee plekken te zijn gebroken. De neus van de scheidsrechter was daarnaast zwaar gekneusd.

27 maart 2013, 14:00
© [Copyright 2013 Novum]