Duizenden patiënten tandarts VS krijgen aidstest

Rond de zevenduizend patiënten van een tandarts in de Amerikaanse staat Oklahoma hebben een oproep gekregen zich te laten testen op hiv en hepatitis. Bij een controle van de praktijken van tandarts Scott Harrington in de stad Tulsa en de voorstad Owasso door inspecteurs van de gezondheidsdiensten kwam aan het licht dat instrumenten niet op de juiste wijze werden gesteriliseerd. Bovendien had Harrington een aparte set roestige instrumenten voor mensen van wie hij wist dat ze een besmettelijke ziekte onder de leden hadden.


De zaak kwam aan het rollen toen bleek dat een van de patiënten positief getest werd op hepatitis en hiv, terwijl hij in het dagelijks leven weinig risico loopt de ziektes op te lopen.
 
Harrington heeft zijn praktijken vrijwillig gesloten en werkt mee met het onderzoek, aldus Katilin Snider van de gezondheidsdiensten in Tulsa. Op 19 april vindt er een hoorzitting plaats. Harrington kan zijn vergunning kwijtraken.
29 maart 2013, 12:29
© [Copyright 2013 Demet TV]