Turkse homo’s in Nederland

Sommigen mensen speculeren dat de Turks-Nederlandse gemeenschap 20 duizend homo’s zou tellen. Volgens sommigen klopt dit aantal redelijk, terwijl anderen het aantal bestrijden.


Even een klein rekensommetje

Nederland telt ongeveer 400 duizend Turken. Als we er voor het gemak van uitgaan dat ongeveer 25 procent hiervan kinderen zijn, dan zou Nederland 300 duizend volwassene Turken tellen. Ongeveer de helft van dit aantal zijn vrouwen. Dus blijven er zo’n 150 duizend volwassen Turkse mannen in Nederland over.
Nu zou Nederland 20 duizend homo’s tellen. 20.000 delen door 150.000, maal 100 = 13,33 procent.
Met andere woorden, als Nederland 20 duizend Turkse homo’s zou bevatten, zou dat betekenen dat afgerond 13 procent van de Turkse mannen in Nederland homo’s zijn.

Gezond verstand

Onderzoeken over de hele wereld tonen aan dat het aantal homo’s in verschillende landen rond de 6 procent ligt. Dus als er in Nederland 20 duizend Turkse homo’s zouden wonen, zou dat het dubbele zijn van het gemiddelde over de hele wereld. Is het aannemelijk dat binnen de Turkse gemeenschap – waar het onderwerp nog steeds een taboe is –  zoveel homo’s zijn?

Verklaring

Ons bereiken de laatste jaren steeds meer geluiden dat een groot aantal Turkstaligen die een verblijfsvergunning in Nederland willen krijgen, zich bij Nederlandse instanties voordoen als homo waarna ze voor de wet gaan trouwen met een andere Turkse man. Als ze eenmaal op papier getrouwd zijn, krijgen deze mensen onder de noemer gezinshereniging een verblijfsvergunning. Dit zou het hoge aantal homo’s binnen de Turks-Nederlandse gemeenschap goed kunnen verklaren.
Overigens zijn het aantal van 20 duizend homo’s in Nederland speculaties.

Demet TV, 29-03-2013