Koningshuis geliefd thema voor 1 aprilgrappen

Met een troonswisseling in aantocht blijkt het koningshuis een geliefd thema om mensen op 1 april mee om de tuin te leiden. Wie het wil geloven, kan vanaf maandag door een geneticus van het Meertens Instituut laten controleren of hij niet toevallig meer recht heeft op de troon dan prins Willem-Alexander.
 
Om alvast te wennen, kan de goedgelovige de uitslag van het onderzoek naar de genetische verbondenheid met Willem van Oranje afwachten in Paleis Soestdijk. Daar kunnen vanaf tweede paasdag namelijk hotelovernachtingen worden geboekt, zo beloofde een boekingskantoor.


Wie niet per se op de troon wil zitten maar meer volkse interesses heeft, kan maandag een historische bierkelder van Heineken bezichtigen. De kelder uit 1870 zou inclusief oude flesjes aan het licht zijn gekomen bij werkzaamheden aan de Noord/Zuidlijn.
 
Bierliefhebbers die hun nieuwsgierigheid naar de smaak niet kunnen bedwingen en na enkele flesjes met hoge nood kampen, kunnen van te voren beter een plaspas regelen. Die zou vanaf deze maand verkrijgbaar zijn. Met de pas van 2,50 euro mag gebruik worden gemaakt van toiletten en horecazaken in Amsterdam. Een wildplasbrigade van handhavers en buurtbewoners zou extra toezicht houden om wildplassers te betrappen.
 
Andere organisaties zijn er niet op uit om mensen voor de gek te houden. Zij willen deze maandag juist de weg wijzen, zelfs aan vissen als dat nodig is. Het hoogheemraadschap van Delfland kondigde aan op twee locaties zwemrouteborden voor vissen te plaatsen. Dat moet de vissentrek bevorderen. De borden in fluor kleuren zouden zonlicht in het water. De glinstering zou hetzelfde moeten werken als lokaas waardoor vissen op het juiste pad worden gezet. Vanaf tweede paasdag kan worden bekeken of de borden werken, meldde het hoogheemraadschap.
 
Voor slechtziende automobilisten wordt het ook gemakkelijker om de weg te vinden. Op een website zegt een brillenproducent met autoruiten op iedere gewenste sterkte te komen. Deze keer is niet de tweede bril, maar de achterruit gratis.
 
Soms is de grap juist dat iets geen grap is. Voormalig hoofdredacteur van nrc.next Rob Wijnberg wist de afgelopen maand in korte tijd meer dan de benodigde vijftienduizend donateurs te verzamelen die elk zestig euro of meer bijdragen voor een site die journalistiek meer de diepte in gaat. Op decorrespondent.org wordt maandag echter gemeld dat het om een grap gaat om mensen ervan bewust te maken dat ze hun geld zomaar kwijt kunnen zijn aan loze toezeggingen. De site komt in opmaak voor een groot deel overeen met de echte site van Wijnberg, decorrespondent.nl.

01 april 2013, 09:05
© [Copyright 2013 Demet TV]