Balkenende nog niet beboet in Porsche

Oud-premier Jan Peter Balkenende (CDA) heeft met zijn hybride Porsche nog geen boetes gehad. Dat komt niet doordat hij nauwelijks rijdt, want hij legt zo’n veertigduizend kilometer per jaar af, zei hij op Radio 1.
 
Balkenende is tegenwoordig onder meer werkzaam als specialist duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen bij Ernst & Young. Hij gaat regelmatig bij klanten en bedrijven langs om presentaties te geven en legt dus veel kilometers af. Als premier had hij nog een chauffeur, maar hij vindt het geen straf om zelf te moeten rijden nu hij een Porsche heeft. “Dat doe ik met heel veel plezier.”


Van Balkenende is al langer bekend dat hij een liefhebber van snelle wagens is. Zo kwam hij als premier al eens in een sportwagen van Mercedes naar Den Haag.
 
Een verslaggever van Radio 1 vergezelde de oud-premier op een reis van een kantoor van het accountancybedrijf in Rotterdam naar een kantoor in Amsterdam. Hij wees de oud-premier op een recent onderzoek van een autoleasebedrijf waaruit bleek dat leaserijders met een Porsche de meeste snelheidsovertredingen maken. Zij zouden 6,2 boetes per tienduizend gereden kilometers krijgen.
 
Balkenende zei dat hij er nog niet één heeft gehad.”Serieus, maar dat komt ook doordat ik me aan de snelheidsbeperkingen houd.” Hij ging niet direct in op de vraag of hij zijn schone lei ook te danken heeft aan waarschuwingssystemen voor controles waar zijn bolide wellicht mee is uitgerust. “Dat is ook grappig, dan hoor je van die piepjes. Maar als je regelmatig reist weet je na een tijd ook waar je controles kunt verwachten.”

01 april 2013, 07:13
© [Copyright 2013 Demet TV]