Cel voor omgekochte Utrechtse ex-agent

Een ex-agent uit Utrecht is veroordeeld tot vijf maanden cel voor het doorspelen van vertrouwelijke informatie in ruil voor geld. De rechtbank in Utrecht acht bewezen dat de 37-jarige man zich heeft laten omkopen en zijn ambtsgeheim heeft geschonden.


Justitie had twaalf maanden geëist, waarvan drie voorwaardelijk. De rechtbank legde de Utrechter ook een voorwaardelijke celstraf van drie maanden op met een proeftijd van twee jaar. De rechtbank vindt dat dit soort gedrag ‘het hart van het politiewerk raakt’ en ‘de rechtstaat in de kern’ aantast.
 
Justitie zette in de zaak ook een nepkoper in, die vorig jaar voor vijftig euro gegevens uit het politiesysteem over een kenteken van de Utrechter kocht. De man werd er ook van verdacht dat hij zijn werkgever wilde oplichten door via het fietsplan een rijwiel voor zijn zwager aan te schaffen. De rechtbank sprak hem daarvan vrij wegens gebrek aan bewijs.
03 april 2013, 15:32
© [Copyright 2013 Demet TV]