Wilders wil juni eenmalig btw-vrij maken

De PVV wil dat consumenten in juni een hele maand geen btw hoeven te betalen. Het is een van de tien maatregelen uit een donderdag gepresenteerd plan om de economie uit het slop te trekken en de koopkracht te stimuleren.


Door een maand lang geen btw te heffen denkt partijleider Geert Wilders ‘een enorme boost’ te geven aan de economie. Hij wil dat het kabinet het geld dat Nederland dit jaar aan ontwikkelingshulp besteedt, ruim 4,3 miljard, daarvoor gebruiken. “Met dat geld kunnen we juni btw-vrij maken. We moeten kiezen voor de belangen van Nederland en onze eigen economie”, aldus Wilders.
 
De PVV wil ook dat de belastingen en de accijnzen worden verlaagd en de pensioenen niet worden gekort. Verder herhaalt de partij dat Oost-Europeanen niet meer welkom zijn, dat geen cent meer mag worden besteed aan Zuid-Europa en dat de gulden terug moet komen. Ook moet er meer asfalt komen, de volledige hypotheekrenteaftrek worden hersteld en mogen er geen huurverhogingen komen.
 
Volgens Wilders zijn de maatregelen een uitweg uit de crisis. “Die uitweg is groei. De Nederlandse economie moet weer groeien”, stelt hij. “We willen de koopkracht stimuleren. Want de koopkracht is de smeerolie van de economie.”

04 april 2013, 07:51
© [Copyright 2013 Demet TV]