Ruim twee miljoen euro voor slachtoffers Syrië

Op giro 555 is tot nu toe ruim twee miljoen euro binnengekomen voor hulp aan slachtoffers in Syrië. Dat maakten de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) donderdag bekend. Na de speciale actie op televisie maandag stond de teller op 1,2 miljoen euro.


Het gironummer is sinds vorige week maandag open. Volgens SHO-actievoorzitter Jan Bouke Wijbrandi zijn steeds meer mensen zich bewust van de ‘humanitaire ramp die zich voltrekt’ en daarom bereid bij te dragen aan de hulpverlening aan de slachtoffers. “Daar zijn we blij mee. Iedere euro is hard nodig, zowel in Syrië als in de omringende landen.”
 
Volgens de SHO zijn miljoenen Syriers afhankelijk van hulp, zowel in hun eigen land als in omringende landen waarnaar ze zijn gevlucht. Zij hebben direct medicijnen, voedsel, drinkwater en kleding nodig. Het geld dat is ingezameld wordt dan ook besteed aan medische zorg, eten, drinkwater en tenten.
 
Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA) maakte tijdens de televisieactie bekend vier miljoen euro extra te doneren voor hulp aan de slachtoffers. Nederland gaf al dertig miljoen aan de opvang van Syrische vluchtelingen.

04 april 2013, 13:39
© [Copyright 2013 Demet TV]