Hagaziekenhuis komt klagende hartpatiënten tegemoet

Het Hagaziekenhuis en Hartpatiënten Nederland zijn het eens geworden over de afhandeling van klachten die over het ziekenhuis waren binnengekomen bij het Meldpunt Hartpatiënten. Het ziekenhuis draagt bij in de juridische kosten voor onderzoek naar mogelijk verwijtbare fouten door de afdeling hartchirurgie. Dat heeft Hartpatiënten Nederland donderdag bekendgemaakt.

Verder is afgesproken dat bij een meningsverschil over de aansprakelijkheid het ziekenhuis de kosten betaalt van een onafhankelijk onderzoek dat hierover uitsluitsel moet bieden. Gemiddeld stelt het ziekenhuis een budget van 3250 euro beschikbaar per ontevreden hartpatiënt.

Inmiddels hebben 25 mensen zich bij het meldpunt gemeld met een klacht over het Hagaziekenhuis.


Wie zich nog niet heeft gemeld, kan dit alsnog doen. Hartpatiënten Nederland laat weten ‘zeer verheugd’ te zijn met de manier waarop het Hagaziekenhuis omgaat met de klachten.Hartpatiënten Nederland stelde in december een landelijk meldpunt cardiologische zorg in. Dat gebeurde nadat onder meer de hartafdeling cardiologie van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse werd gesloten en de afdeling cardiologie van het Admiraal de Ruyterziekenhuis in Zeeland onder toezicht werd gesteld. Halverwege maart raakte de hartafdeling van het Haagse Hagaziekenhuis in opspraak. De sterftecijfers op de hartafdeling zouden daar al jaren hoger liggen dan gemiddeld.

04 april 2013, 15:15
©Demet TV