Waarschuwing voor gevaarlijke afslankpillen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) raadt gebruikers van afslankpillen met de naam Iomax aan daar onmiddellijk mee te stoppen. De pillen bevatten verboden stoffen, waarschuwt het instituut vrijdag.


Bij het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) van het UMC Utrecht zijn ernstige klachten binnengekomen van mensen die Iomax gebruikten als afslankmiddel. Al na het slikken van een tablet kunnen bijwerkingen optreden als hartkloppingen, pijn op de borst, misselijkheid en hoofdpijn. Ook bodybuilders die de pillen gebruiken om meer energie te krijgen en af te vallen uiten dergelijke klachten.
 
Iomax staat niet geregistreerd als geneesmiddel en bevat vermoedelijk amfetamineachtige stoffen die op de dopinglijst staan. Op het etiket staat geen of onvolledige informatie over de samenstelling van het product.
 
De NVWA vraagt kopers van Iomax zich te melden, zodat de dienst kan ingrijpen. Gebruikers wordt aangeraden direct naar de huisarts te gaan bij lichamelijke klachten.

05 april 2013, 10:11
© [Copyright 2013 Demet TV]