Privacywaakhond zwijgt over camera’s Media Markt

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) wil niet zeggen of het actie onderneemt tegen de verborgen camera’s die in filialen van de Media Markt hangen om het personeel in de gaten te houden. De privacywaakhond zegt nooit iets over mogelijk lopende onderzoeken, laat een woordvoerder vrijdag weten. Ook zwijgt ze over eventueel binnengekomen klachten.


In vijf filialen van de Media Markt in onder meer Leeuwarden, Zaandam en Amersfoort hangen verborgen camera’s, waar het personeel niet van op de hoogte was. Volgens de woordvoerder is dat wettelijk niet toegestaan. De winkelketen was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar. De beelden zouden worden gebruikt voor interne trainingsdoeleinden.
 
De Leeuwarder Courant schrijft vrijdag dat ook op andere plaatsen in Leeuwarden en omstreken personeel onaangekondigd gefilmd is. Het zou gaan om winkels van Expert, Scapino en De Tuinen. Het CBP kan ook over deze zaken niets zeggen.

05 april 2013, 11:23
© [Copyright 2013 Novum]