Marokkanendebat gisteren iets voor middernacht van start

Ondanks tegenstribbelen van de PVV is het debat over het ‘Marokkanenprobleem’ donderdag iets voor middernacht toch van start gegaan. Na een hoofdelijke stemming bleek dat alle fracties behalve die van Geert Wilders het debat wilden voeren.


Het debat over de problemen met Marokkanen was weken geleden aangevraagd door de PVV. Omdat de agenda van de Tweede Kamer donderdag uitliep drong PVV-Kamerlid Joram van Klaveren aan op uitstel van het debat. Hij wilde niet dat het ‘historische Marokkanendebat’ laat in de avond gevoerd zou worden.
 
Toen de PVV hiervoor geen steun kreeg van andere fracties vroeg hij een hoofdelijke stemming aan. Dit betekent dat minstens 76 Kamerleden aanwezig moeten zijn. Die quorum werd gehaald: de vier aanwezige PVV’ers stemden voor uitstel, de overige 84 aanwezige Kamerleden stemden tegen.
 
Van Klaveren stak in het debat fel van tegen Marokkanen en tegen de islam. Hij wees op de oververtegenwoordiging van Marokkaanse jongeren in de criminaliteit. Volgens hem speelt de moskee hierbij een zeer negatieve rol. Hij hamerde op het belang van het stoppen van ‘massa-immigratie’.
 
GroenLinks had eerder op de dag al aangegeven uit principe niet mee te willen doen met het debat.

04 april 2013, 23:55
© [Copyright 2013 Demet TV]