Rutte vindt computerproblemen banken zorgelijk

Premier Mark Rutte (VVD) noemt de computerproblemen waar banken momenteel mee kampen een ‘zorgelijke ontwikkeling’. Dat zei hij vrijdag tijdens de persconferentie na afloop van de ministerraad. “De Nederlandse Bank en het ministerie van Financiën volgen de situatie nauwgezet.”


“Mijn indruk is dat banken er alles aan doen om de problemen te herstellen”, zei hij. Rutte heeft geen aanleiding om aan te nemen dat het om cyberaanvallen gaat.
 
ABN AMRO en ING kampen vrijdag met een storing met Ideal-betalingen. Ook bij de andere twee grote banken, Rabobank en SNS, worden problemen gemeld.
 
ING had woensdag ook al te kampen met een storing. Toen werden saldo’s verkeerd weergegeven en konden sommige mensen niet pinnen. Ook SNS Bank meldde donderdag een storing. Betalingen van andere banken naar SNS die in het paasweekeinde waren gedaan, waren vertraagd.

05 april 2013, 14:54
© [Copyright 2013 Novum]