Baas van Politieacademie stapt op

De hoogste baas bij de Politieacademie Ad van Baal legt zijn functie neer. Hij heeft minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) vrijdag gevraagd zo snel mogelijk een opvolger te benoemen. Dat laat het ministerie weten.


De NOS meldde donderdag dat er binnen de Politieacademie sprake is van een vertrouwensbreuk tussen het college van bestuur en de ondernemingsraad. De ondernemingsraad zou een kritisch rapport over de leiding van de Politieacademie niet hebben gekregen.
 
Opstelten voerde vrijdagochtend overleg over de Politieacademie. Voorafgaand aan de ministerraad wilde hij nog niets kwijt over de uitkomst van dit overleg. Wel zei hij dat het ‘evident is dat er met de Politieacademie iets moet gebeuren’. “Alleen al de positie van de Politieacademie in het nieuwe politiebestel moet worden besproken. Er moet een veranderingsslag worden gemaakt.”

05 april 2013, 16:43
© [Copyright 2013 Novum]