Turkse druk wordt burgemeester te veel

Burgemeester van Uithoorn Dagmar Oudshoorn heeft haar PvdA-lidmaatschap opgezegd. Ze is het niet eens met het beleid van de partij op het gebied van uitwassen van de allochtone achterban, zegt ze vrijdag in NRC Handelsblad. In NRC Handelsblad zegt zij daarover dat er een neiging tot vriendjespolitiek heerste. Vooral vanuit Turkse organisaties zou druk zijn uitgeoefend om de achterban te begunstigen. Dat voelde volgens de burgemeester onaangenaam en intimiderend.Het partijbestuur van de PvdA vindt de beslissing van Oudshoorn jammer, laat een zegsman weten.

Oudshoorn wil partijloos aanblijven als burgemeester van Uithoorn. Voorzitter van de lokale PvdA-tak Gerrit Roseboom geeft aan dat de kwestie volgens hem niets met praktijken in Uithoorn te maken heeft. “Het enige wat ik hierover kan zeggen is dat zij in Uithoorn zeer goed bekendstaat. Je hoort van alle kanten alleen maar lof over haar.”

Oudshoorn was tot 2010 acht jaar lang bestuurder in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord en daar zou het geregeld mis zijn gegaan.

Oudshoorn zegt de problemen herhaaldelijk te hebben aangekaart bij de partijleiding van de PvdA, maar die zou er nooit iets aan hebben gedaan. De kwestie zou met de mantel der liefde worden bedekt. PvdA-voorzitter Hans Spekman heeft onlangs nog gesproken met Oudshoorn, bevestigt de PvdA-zegsman. De kritiek van Oudshoorn laat het partijbestuur aan haar.

Naar de kwestie in Feijenoord is overigens onderzoek ingesteld door de deelgemeente.

05 april 2013, 19:21
© [Copyright 2013 Novum]