Afscheidsevenement koningin Beatrix in Rotterdam

In Rotterdam wordt in september een evenement georganiseerd waarop het Nederlandse volk koningin Beatrix kan bedanken voor haar werk als koningin. Het evenement wordt georganiseerd door het Nationaal Comité Inhuldiging, bevestigt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst naar aanleiding van berichtgeving van het AD.


Lid van het comité Joop van den Ende maakte het initiatief dit weekeinde bekend op de algemene ledenvergadering van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen. Hij was daar om de plannen toe te lichten van het comité rond de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Ook burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb is lid van het comité.
 
Het evenement wordt waarschijnlijk in de tweede week van september gehouden. Details zijn nog niet bekend, maar er is in ieder geval een bijeenkomst in Ahoy. Ook op en rond de Maas moeten activiteiten plaatsvinden. Volgens de zegsvrouw zijn de voorbereidingen van het afscheid ‘in volle gang’.
 
Het thema van de dag is ‘Beatrix met hart en ziel’. Het comité vindt dat dat de vorstin symboliseert.

08 april 2013, 07:05
© [Copyright 2013 Novum]