Categories Nieuws Artikelen

Zondag 20 graden in Nederland

In driekwart van het land komt de temperatuur komende zondag naar verwachting boven de 20 graden uit. Dat is te danken aan warme lucht, die Nederland in de nacht van zaterdag op zondag bereikt. Zondag schijnt de zon daarbij volop. In gebieden dichtbij grote wateroppervlakten blijft de temperatuur wel wat achter, meldt weeronline.nl maandag.


De afgelopen dagen werd al gespeculeerd over een mogelijk warme en zonnige zondag. Of het kwik inderdaad zo fors stijgt, was echter nog onzeker. Maandag is het beeld volgens weeronline.nl een stuk duidelijker.
 
De komende dagen krijgt Nederland te maken met wisselvallig weer. Vanaf dinsdag komt de wind uit een andere windrichting en voert daarmee lucht vanaf de Atlantische Oceaan mee. Deze lucht is niet warm of koud, maar wel vochtig. Daardoor wordt het overdag zo’n 10 tot 14 graden en in de nachten 3 tot 7 graden. Elke dag regent het en er staat een fikse wind. “Van vorst is dus geen sprake meer, maar lente kunnen we het ook niet noemen”, aldus weeronline.nl. Het weerbeeld is eerder herfstig te noemen.
 
Zaterdag komt een meer zuidelijke wind opzetten. In de zuidoostelijke helft van het land wordt het dan mogelijk al 15 graden. Zon en bewolking wisselen elkaar af, nu en dan valt een regenbui. In de nacht van zaterdag op zondag bereikt de echt warme lucht naar verwachting Nederland.
 
Ook maandag wordt het mogelijk nog warm. De verwachting voor daarna is nog behoorlijk onzeker, maar de kans lijkt groot dat Nederland vanaf dan kan rekenen op vrij normale temperaturen van rond de 12 topt 15 graden voor half april.
08 april 2013, 11:01
© [Copyright 2013 Demet TV]