Amsterdam stuurt locoburgemeester naar Poetin

Amsterdam stuurt maandagmiddag locoburgemeester Carolien Gehrels (PvdA) naar de ontvangst van Vladimir Poetin in museum Hermitage. Burgemeester Eberhard van der Laan heeft het te druk, meldt een woordvoerder van de gemeente.

De Russische president bezoekt Nederland op uitnodiging van koningin Beatrix.


In de Hermitage woont hij samen met de koningin de opening van het Nederland-Ruslandjaar 2013 bij. Daarna bezichtigen de twee een tentoonstelling over Peter de Grote. Het bezoek wordt afgesloten in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Het bezoek van Poetin is omstreden. Zo vindt er bij het Scheepvaartmuseum een grote demonstratie plaats van COC Nederland. Er wordt geprotesteerd tegen een antihomowet. Daarom zijn er ook veel regenboogvlaggen te zien, onder meer op het stadhuis en de stadsdeelkantoren. Ook bij de Hermitage wordt actiegevoerd.

08 april 2013, 12:36
©Demet TV