Tipgeld in moordzaak ‘Haagse Rinus’

De tip die leidt tot de oplossing van de moord op de 36-jarige Rini van Setten levert vijftienduizend euro op. De hoofdofficier van justitie heeft de beloning dinsdag uitgeloofd. Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de zaak.

Het slachtoffer, beter bekend als Haagse Rinus, werd 8 februari dood aangetroffen aan de Lekdijk-West in Bergambacht.


Sindsdien doet een groot politieteam onderzoek naar zijn dood, waarvan vaststaat dat het om een misdrijf gaat. Vooralsnog is niet duidelijk door wie en waarom hij om het leven is gebracht en hoe hij in Bergambacht terecht is gekomen.

Ook in het regionale opsporingsprogramma Team West wordt opnieuw aandacht voor de zaak gevraagd. Het politieteam wil meer weten over de auto van het slachtoffer en een vermeende afspraak die hij had op de avond voordat zijn lichaam werd gevonden.

09 april 2013, 13:11
©Demet TV