Als helden van het veld af

Galatasaray is er niet in geslaagd in de return van de kwartfinale van de Champions League voor een mirakel te zorgen. De Turken wonnen weliswaar thuis met 3-2 van Real Madrid, maar dat was niet voldoende om de 3-0 uitnederlaag van vorige week weg te poetsen. Wesley Sneijder was een van de doelpuntenmakers bij de thuisploeg.


Het enthousiasme van het Turkse publiek bekoelde al na acht minuten toen Cristiano Ronaldo Real Madrid op voorsprong zette. Galatasaray deed verwoede pogingen toch nog iets van de avond maken, maar kreeg pas echt de geest toen Emmanuel Eboué in de 57e minuut na een assist van Sneijder voor de 1-1 zorgde.
 
Sneijder speelde ook daarna een belangrijke rol. Net nadat hij een opgelegde kans op 2-1 had laten liggen, schoof hij in de zeventigste minuut alsnog de bal in het doel. Toen Didier Drogba er op aangeven van Nordin Amrabat ook nog 3-1 van maakte, keerde de spanning toch nog terug.
 
Real Madrid moest na een tweede gele kaart voor Alvaro Arbeloa met tien man verder, maar de wedstrijd was toen al gevorderd tot de negentigste minuut. Ronaldo stelde vervolgens met zijn tweede doelpunt van de avond de halvefinaleplaats voor de Koninklijke helemaal veilig.

09 april 2013, 22:46
© [Copyright 2013 Demet TV]