Aantal faillissementen blijft hoog

Het aantal bedrijfsfaillissementen is in maart onverminderd hoog gebleven. Gedurende de maand werden 709 bedrijven en instellingen bankroet verklaard door een rechter. Dat zijn er wel vijftig minder dan in februari, toen het grootste aantal faillissementen ooit werd uitgesproken.


Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag bekend.

Het driemaandsgemiddelde over januari, februari en maart kwam uit op 734, het hoogste aantal ooit sinds de start van de reeks ruim dertig jaar geleden. Volgens het statistiekbureau geeft dat voortschrijdende gemiddelde een beter beeld van de ontwikkelingen, omdat het aantal faillissementen nauw samenhangt met het aantal zittingsdagen, dat van maand tot maand sterk kan verschillen.

10 april 2013, 09:40
© [Copyright 2013 Novum]