50.000 ton vlees uit de handel

In Nederland is 50.000 ton rundvlees teruggeroepen. De Nederlandse Warenautoriteiten (NVWA) denkt dat er mogelijk paardenvlees in zit. Het is onbekend wat de herkomst is van het vlees. Daarom kan de voedselveiligheid van het vlees niet worden gegarandeerd, zegt het NVWA.


Het vlees is in totaal bij 130 Nederlandse afnemers terechtgekomen. Het NVWA heeft al deze afnemers een brief gestuurd met daarin de vermelding dat het vlees uit de handel dient te worden gehaald.

UPDATE:

Het rundvlees is mogelijk vermengd met paardenvlees van de Osse vleesverwerker Willy Selten. Omdat de herkomst van het vlees niet duidelijk is, is de voedselveiligheid volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) niet gegarandeerd.

De afnemers van het Brabantse bedrijf hebben het vlees waarschijnlijk verwerkt en doorverkocht. Ze krijgen twee weken de tijd om het vlees te traceren. Overigens zijn er volgens de NVWA geen concrete aanwijzingen dat de volksgezondheid in gevaar is.

Het vlees is niet alleen aan Nederlandse bedrijven verkocht, maar ook naar andere Europese landen geëxporteerd, onder meer naar Duitsland, Frankrijk en Spanje. De autoriteiten van de betreffende landen zijn geïnformeerd. Mogelijk moeten ook daar bedrijven op zoek naar verdacht vlees.

 

 

foto: Wiljo Import en Export B.V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Demet TV, 10 april, 15.02