‘Ayaan Hirsi Ali bevallen van zoon’

 

Ayaan Hirsi Ali is op tweede kerstdag bevallen van een zoon. Dat melden vrijdag meerdere bronnen op Twitter. Zowel moeder als zoon zouden het goed maken.

De ex-politica heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze kinderen wil krijgen. Zo verwees ze er in maart vorig jaar naar in een interview in Nova College Tour.

In de vier jaar geleden verschenen vertaling van haar boek Mijn Vrijheid (Infidel) schreef Hirsi Ali al een brief aan haar ‘ongeboren dochter’. Daarin beschrijft ze dat het nemen van een kind een egoïstische keuze is omdat ze dat voor zichzelf doet, om haar eigen bestaan te verrijken. In het boek beschrijft ze ook dat ze een arts vroeg haar eicellen in te vriezen. Hij weigerde echter, omdat ze toen nog in goede gezondheid was.

De 42-jarige Hirsi Ali is al ruim twee jaar samen met de vijf jaar oudere Britse historicus Niall Ferguson. Ze leerde hem kennen bij een feest dat Time Magazine gaf voor de honderd invloedrijkste mensen ter wereld. Ferguson heeft al drie kinderen bij een andere vrouw.

30 december 2011, 12:08
© Novum