Nederlandse loopster getuige aanslag Boston

De Nederlandse Anneke Knol was net over de finish van de marathon in Boston toen daar in de buurt de bommen afgingen. “Opeens hoorde ik een grote knal, als een zwaar kanon”, zei ze voor de camera van de NOS.

Na de knal draaide de Barendrechtse zich om en zag ze rookwolken ontstaan. “Toen kwam de tweede explosie en begonnen mensen ook echt te rennen en te gillen.” Toen de mensenmassa op haar afkwam, zag zij zich gedwongen ook de straat uit te rennen.

“Er werd opgeroepen verder te rennen naar waar men dacht dat het veilig was om naartoe te gaan.


Ik raakte niet in paniek, maar je bent wel verwonderd.” Zelf heeft Knol geen gewonden gezien.Wat er is gebeurd, is volgens haar heel beangstigend. “Er zijn mensen gewond geraakt of nog erger.” Later zat ze binnen. De autoriteiten hebben mensen opgeroepen niet naar buiten te gaan en geen mensenmassa’s op te zoeken.

Bij de bomaanslag bij de finish van de marathon vielen drie doden, onder wie een 8-jarig kind. Er zouden zeker 144 mensen gewond zijn geraakt. Zeventien mensen verkeren in kritieke toestand. Onder de 27 duizend deelnemers waren 73 Nederlanders. Voor zover bekend zijn er onder hen en de Nederlandse toeschouwers geen gewonden gevallen.

16 april 2013, 08:32
©Demet TV