Bellers verliezen 68 miljoen aan beltegoed

Mobiele bellers raken samen elke maand 68 miljoen euro aan beltegoed kwijt. Dat stelt de Consumentenbond, die dinsdagmiddag een petitie aan de Tweede Kamer aanbiedt om te bepleiten dat beltegoed een jaar houdbaar wordt.

Het gaat om 209 miljoen belminuten, 259 miljoen sms’jes en 537 miljoen megabyte aan dataverkeer, blijkt volgens de Consumentenbond uit onderzoek van 180 duizend telefoonrekeningen.


Directeur Bart Combée van de Consumentenbond spreekt van ‘schrikbarende aantallen’. De Consumentenbond heeft mobiele providers al eerder opgeroepen om beltegoed langer houdbaar te maken. Omdat ze daar geen gehoor aan hebben gegeven, wordt nu de hulp van de Tweede Kamer ingeroepen. Die moet bij wet regelen dat resterend beltegoed niet langer maandelijks wordt afgepakt, vindt de Consumentenbond.

Dinsdagochtend hadden meer dan 26 duizend mensen de petitie ondertekend.

16 april 2013, 09:22
©Demet TV