Mogelijk extra maatregelen troonswisseling

Het is niet uitgesloten dat de aanslag in Boston aanleiding is tot extra veiligheidsmaatregelen bij de troonswisseling in Amsterdam. “Dat klinkt gewichtig, maar dat is ook wel reëel”, zei burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan op Radio 538.

In de organisatie wordt volgens de burgemeester nu nog uitgegaan van een mild dreigingsbeeld. “Afhankelijk van wat er wordt onderzocht en uitgevonden over Boston, zou dat misschien nog kunnen veranderen. Dan moeten we bepaalde dingen gaan heroverwegen.”

In de gaten wordt gehouden wat de aanleiding en de achtergrond van de aanslag is, zegt een woordvoerder van de burgemeester in een verdere toelichting. “Als er reden is om de veiligheidsmaatregelen aan te scherpen, zal dat zeker gebeuren.


Maar het is nu nog te vroeg om hierover vanuit Amsterdam te speculeren.”

Bij de finishlijn van een grote marathon in Boston gingen maandag twee bommen af. Daarbij vielen drie doden en zeker 144 gewonden, van wie er zeventien in kritieke toestand verkeren. De aanslag is nog niet opgeëist.

16 april 2013, 10:17
©Demet TV