Categories Nieuws Artikelen

Buma haalt uit naar ’tsjakka-premier’ Rutte

CDA-leider Sybrand van Haersma Buma hekelt de oproep van premier Mark Rutte (VVD) aan Nederlanders om meer geld uit te geven. Buma vergelijkt Rutte met ‘positiviteitsgoeroe’ Emile Ratelband. “Het enige wat nog aan Ruttes oproep ontbrak, was het woord tsjakka.”

Volgens Buma probeert Rutte blijheid af te dwingen. “Als de burgers de komende maanden niet meer gaan uitgeven, dan volgt de bezuiniging van het kabinet als straf. Dat moet je niet doen, als je vertrouwen wilt herstellen.


Mensen raken hun baan kwijt, bedrijven gaan failliet. En wat zegt de premier: koop een auto, Dan komt het wel goed.”Rutte deed zijn oproep vorige week, naar aanleiding van het sociaal akkoord. Daarin is onder meer afgesproken dat de extra bezuinigingen van vier miljard worden uitgesteld. Als de economie voldoende aantrekt, gaan ze helemaal niet door.

16 april 2013, 09:10
©Demet TV