Wilders: VVD is de weg kwijt

PVV-leider Geert Wilders heeft woensdag hard uitgehaald naar premier Mark Rutte (VVD) en de VVD. De VVD is de weg ’totaal kwijt’ en Rutte is ongeloofwaardig geworden. “Niemand gelooft hem nog”, zei Wilders tijdens het debat over het sociaal akkoord.

Wilders verwees naar de verschillende geluiden uit de VVD over het sociaal akkoord. Zo zet minister van Volksgezondheid Edith Schippers vraagtekens bij de begrotingsnorm van drie procent. En fractieleider Halbe Zijlstra spreekt tegen dat de extra bezuinigingen van tafel zijn.

“De VVD gaat vechtend en rollebollend over straat”, zei Wilders. “Wat een chaos.


De VVD is de weg totaal kwijt. Met zo’n VVD heb je eigenlijk geen oppositie nodig.”Wilders noemde Rutte ‘de beste premier die de PvdA ooit heeft gehad’. Rutte is volgens de PVV-leider zijn geloofwaardigheid kwijt door in te stemmen met het akkoord. “Rutte draait als een tol.”

Het sociaal akkoord is volgens Wilders verder een ‘wassen neus’. Het deugt niet omdat er geen cent belastingverlaging in voorkomt. “Wat Nederland nodig heeft is belastingverlaging.”

17 april 2013, 10:44
©Demet TV