Roemer: vertrouwen weg bij bezuinigen

De kans dat in augustus alsnog extra moet worden bezuinigd is levensgroot als het kabinet vasthoudt aan de Europese begrotingsnormen. Dat doet het vertrouwen waar premier Mark Rutte (VVD) om vraagt volledig teniet, zei SP-leider Emile Roemer woensdag tijdens het debat over het sociaal akkoord.


Roemer riep het kabinet op om het vertrouwen te herstellen met daden in plaats van woorden. Wat hem betreft zijn de extra bezuinigingen van tafel, net zoals de FNV-voorman Ton Heerts heeft gezegd.
 
De SP-leider liet verder opnieuw weten blij te zijn met een aantal onderdelen van het sociaal akkoord. De ‘grote winst’ is dat de sociale zaken de koers van het kabinet heeft verzet, zei hij. Het gaat niet ver genoeg, maar het is ‘absoluut’ in de richting van wat de SP graag wil.
 
Roemer zal de afzonderlijke onderdelen beoordelen. Met het hele akkoord zal hij niet instemmen. “Ik ga vandaag geen akkoord ondertekenen, want ik heb niet aan tafel gezeten.” Met goede plannen zal de SP instemmen, tegen slechte plannen zal Roemer zich verzetten.

17 april 2013, 10:59
© [Copyright 2013 Novum]