Tien jaar cel voor moord op homo-ontmoetingsplaats

Een 31-jarige man uit Eindhoven is woensdag veroordeeld tot tien jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor de moord op een 46-jarige man op een homo-ontmoetingsplaats. Volgens de rechtbank in Den Bosch heeft de Brabander het slachtoffer vorig jaar met voorbedachten rade om het leven gebracht op de parkeerplaats langs de A270. Justitie had eerder twaalf jaar cel geëist.


De Eindhovenaar reed op 11 augustus gewapend met twee messen naar de parkeerplaats. Daar heeft hij het slachtoffer diverse keren gestoken en uiteindelijk gedood door hem te verstikken. De man had eerder in zijn dagboek gefantaseerd over het vermoorden van een bezoeker van de parkeerplaats. Ook had hij op internet gezocht naar de woorden verwurging, massamoorden en homo-ontmoetingsplaatsen.
 
Het lichaam van het slachtoffer werd gevonden in de bosjes. Een dag na de vondst werd de verdachte opgepakt. Volgens de rechtbank was het slachtoffer simpelweg op het verkeerde moment op de verkeerde plaats.
 
De Eindhovenaar is volgens deskundigen verminderd toerekeningsvatbaar. Ook lijdt hij aan een depressie en een angststoornis die is veroorzaakt door diverse traumatische ervaringen. Zo is hij op jonge leeftijd seksueel misbruikt.
 
Omdat de kans op herhaling groot is, heeft de Brabander ook tbs met dwangverpleging gekregen. Volgens de rechters moet de samenleving tegen hem beschermd worden. De man moet tevens een schadevergoeding van ruim 7100 euro betalen aan de weduwe van het slachtoffer.

 

17 april 2013, 14:18
© [Copyright 2013 Demet TV]