Willem-Alexander: ik ben er klaar voor

Willem-Alexander vindt zichzelf klaar voor het koningschap. “Ik denk dat ik er nu echt klaar voor ben om het over te nemen van mijn moeder”, zei hij in een woensdagavond uitgezonden televisie-interview met NOS en RTL.

Willem-Alexander zei dat hij een goede en lange voorbereidingstijd achter de rug heeft: de opvoeding door zijn ouders, zijn opleiding, zijn diensttijd en tal van stages en werkbezoeken. “Ik heb overal en nergens in het land kunnen kijken en mensen kunnen ontmoeten, en ik heb echt het gevoel dat ik het land nu door en door ken.”


 

Op de vraag hoe hij hoopt dat mensen op zijn koningschap zullen terugkijken, zei Willem-Alexander dat hij het van wezenlijk belang vindt om ‘iets door te geven aan een volgende generatie dat in betere staat is dan je het hebt ontvangen’. Hij zei dat er de komende tijd veel zal veranderen in Nederland. “Het belangrijkste is dat de koning dat goed oppikt en er nog steeds kan zijn als symbool van continuïteit en eenheid.”

18 april 2013, 11:10                
©Demet TV

 

Interview Koningspaar