Leidse scholen dicht om dreiging schietpartij

Alle middelbare en mbo-scholen in Leiden blijven maandag dicht. Aanleiding is een dreiging met een schietpartij op een school in de stad. Wie achter de dreiging zit is niet bekend, maar de gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie nemen de dreiging zeer serieus.


De dreiging is volgens de politie op een internetsite geplaatst. Welke school de dreiging betreft is niet bekend, maar besloten is geen risico te nemen. Hoeveel leerlingen door het sluiten van de scholen worden getroffen is niet bekend. Veel leerlingen komen van buiten de stad. De stad telt ook enkele grote roc’s.
 
Tegenover RTL vertelde burgemeester van Leiden Henri Lenferink dat bij elke schoollocatie in de stad meerdere agenten aanwezig zullen zijn. Leerlingen en ouders zijn voor zover mogelijk zondagavond geïnformeerd. De scholen en de betrokken autoriteiten komen maandag weer bijeen om de situatie nader te beoordelen.
 
Op Twitter circuleert naar aanleiding van de aankondiging dat de scholen in Leiden dichtblijven een afbeelding van een post die zaterdag op het webforum 4chan zou zijn geplaatst. Daarin dreigt een leerling ‘morgen’ in Leiden zijn leraar Nederlands en zo veel mogelijk leerlingen neer te schieten. De gemeente Leiden bevestigt desgevraagd dat deze post de aanleiding was om in de loop van zondagavond samen met de scholen te besluiten dat die maandag dichtblijven.
 
Op hetzelfde forum dreigde een 18-jarige leerling van een school in Breda met een schietpartij.

22 april 2013, 01:21
© [Copyright 2013 Novum]