Moszkowicz zegt niet vernederd te zijn

“Deze mensen kunnen mij niet vernederen. Ze kunnen me schrappen, maar niet vernederen.” Dat zei advocaat Bram Moszkowicz vlak nadat hij hoorde dat hij zijn beroep nooit meer mag uitoefenen. “Ik zal het vak missen”, zei ’s lands bekendste strafpleiter na afloop van de uitspraak van het Hof van Discipline in Den Bosch.


Moszkowicz hekelde de manier waarop het hof de uitspraak deed. “Het hof onwaardig”, vond hij. “Die schrapping is vervelend en daar had ik rekening mee gehouden, maar de manier waarop bevalt me niet.” Zo vond hij het vervelend dat over hem als ‘de advocaat’ werd gesproken. “Ik heb een naam”, zei hij tegen de horde journalisten die zich om hem heen verdrongen.
 
“Maar ik kan relativeren. Dit is vervelend zakelijk, maar ik heb dingen die ik veel belangrijker vind. Persoonlijke dingen, zoals gezondheid en liefde.” Op dat laatste punt gaat het ‘heel goed’, zo zei hij lachend tegen een journaliste.
 
Wat hij gaat doen is nog onduidelijk. Half mei geeft Moszkowicz een persconferentie. Daar gaat hij zijn toekomstplannen ontvouwen en ook terugkomen op de uitspraak van het hof, beloofde hij.
 
Moszkowicz zei zaterdag in Het Parool dat hij geen juridisch adviseur wordt. Verder is bezig met een boek over advocaten, dat ‘Onkruid’ gaat heten. Ook heeft hij nog steeds ambities voor een interviewprogramma op televisie.
 
Een eerste televisieklus heeft hij in ieder geval al binnen. Vorige week beloofde Moszkowicz aan Rutger Castricum dat hij het Pownews zou gaan presenteren als hij van het tableau geschrapt zou worden. Aan die belofte gaat hij zich houden, zei hij maandag tegen Castricum.
 

22 april 2013, 16:59
© [Copyright 2013 Novum]