Categories Nieuws Artikelen

‘Verdachte Leiden niet degene die dreiging plaatste’

De kans dat de jongen die in de cel zit voor betrokkenheid bij de dreiging in Leiden de tekst op de Amerikaanse site 4chan heeft gezet, is ‘niet zo groot’. Dat zei burgemeester van Leiden Henri Lenferink dinsdag op Radio 1.

Volgens Lenferink is de kans klein dat de verdachte serieus met de dreiging te maken heeft. Hij wilde niet zeggen waar hij dan precies van wordt verdacht en waarom hij nog vastzit.

De verdachte werd zondag aangehouden.


De politie wil niets kwijt over zijn identiteit, behalve dat hij minderjarig is. De jongen zat voorheen op de The British School in Voorschoten, maar werd daar in 2011 weggestuurd wegens wangedrag.

De zoektocht naar de herkomst van het dreigbericht leidt naar Costa Rica. Dat hoeft niet te betekenen dat het daar ook online is gezet, maar de politie vermoedt dat wel, zei Lenferink. Volgens hem weten de autoriteiten inmiddels al iets meer van degene die het bericht plaatste. 

De middelbare en mbo-scholen zijn dinsdag gewoon weer open, ook al is volgens Lenferink nog steeds sprake van een zekere mate van dreiging. Daarom is de politie in verhoogde staat van paraatheid en zijn agenten aanwezig bij de scholen.

23 april 2013, 12:25
©Demet TV