Categories Nieuws Artikelen

Opstelten tegen herinvoering pooierverbod

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) is niet van plan om het pooierverbod opnieuw in te voeren. Dat zei de minister dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuurtje.
 
De bewindsman reageerde op het pleidooi van raadsheer van het gerechtshof in Arnhem Peter Lemaire zaterdag in de Volkskrant. Die stelde dat een pooierverbod vrouwen veel beter beschermt dan het strafbaar stellen van mensenhandel. Het zou daarom weer moeten worden ingevoerd.


Opstelten is het daar niet mee eens. Met het huidige wettelijke instrumentarium kunnen pooiers goed worden aangepakt, zei hij tegen Peter Oskam (CDA). De CDA’er was het wel eens met de raadsheer.
 
De minister wees erop dat justitie wel degelijk resultaten boekt in de strijd tegen mensenhandel. Bij het OM zijn ruim driehonderd mensenhandelzaken binnengekomen, er zijn 140 veroordelingen geweest en er lopen 150 strafrechtelijke onderzoeken naar mensenhandel, zei Opstelten. “Die cijfers zijn lang niet zo hoog geweest.”
23 april 2013, 15:11
© [Copyright 2013 Novum]