Noord-Korea feliciteert Willem-Alexander

Noord-Korea heeft koning Willem-Alexander gefeliciteerd met het bestijgen van de troon vorige week. Dat meldt KCNA, het persbureau van het Stalinistische land.
 
De felicitaties voor de geslaagde dynastieke opvolging werden overigens niet overgebracht door Kim Jong Un, die eind 2011 na het overlijden van zijn vader Kim Jong Il de touwtjes in Noord-Korea stevig in handen lijkt te hebben, maar door Kim Yong Nam.


Die laatste Kim is voorzitter van het presidium van de Opperste Volksassemblee, het Noord-Koreaanse parlement. In de boodschap aan het nieuwe staatshoofd wenste hij het Nederlandse volk voorspoed en welvaart.
 
Noord-Korea brengt geregeld felicitaties over wegens belangrijke staatsrechtelijke gebeurtenissen in Nederland. Dat is een internationaal diplomatiek gebruik. In december ontving premier Mark Rutte (VVD) nog de hartelijke gelukwensen voor zijn tweede kabinet, dat een maand eerder was aangetreden.

2013-05-08 13:14, Demet TV