Aanvallen op sites overheid gestopt

De cyberaanvallen op de websites van de rijksoverheid zijn woensdag in de loop van de avond gestopt. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag weten. De sites zijn volgens een woordvoerder nu zonder problemen bereikbaar. De situatie wordt volgens hem goed in de gaten gehouden.

De rijksoverheid werd sinds dinsdagavond op internet onder vuur genomen met DDoS-aanvallen. De servers werden bestookt met grote hoeveelheden data, waardoor ze enige tijd niet of slechts met veel moeite bereikbaar waren voor reguliere bezoekers.


Woensdagochtend verhevigden de aanvallen. In de loop van de middag slaagde de overheid erin effectieve maatregelen te treffen om de aanvallen af te weren, al bleven ze nog wel aanhouden.

De afgelopen maand waren meer sites in Nederland uit de lucht of moeilijk bereikbaar als gevolg van DDoS-aanvallen. Onder meer DigiD, KLM en enkele banken werden getroffen.

09-05-2013 11:12, © Demet TV