Turkse filmfestival in Rotterdam

In het kader van de eerste Rode Tulp Film Festival (RTFF) zal van 5 t/m 9 juni in totaal 22 Turkse films in Rotterdam vertoond worden. Het RTFF wil hiermee de wijde wereld kennis laten maken met de Turkse cinema.

De organisatoren van het RTFF hebben daarvoor afspraken gemaakt met de LantarenVenster in Rotterdam, waar de films vertoond zullen worden.Het festival wordt gesteund door de Gemeente Rotterdam, deelgemeente Rotterdam Feijenoord, het Ministerie van Culturele zaken in Turkije en verscheidene fondsen. De organisatoren zeggen dat ze mede dankzij de steun van de bovenstaande organisaties, de veel besproken film Art House kunnen vertonen.


Tijdens het festival zullen ook een aantal zeer bekende Turkse acteurs en regisseurs middels ‘interactieve sessie’ vragen van bezoekers betantwoorden. Tenslotte zal er een wedstrijd tussen 6 films worden gehouden. De winnende film krijgt een 5000 euro.

Onderstaande films doen mee aan de wedstrijd:

DEVİR / Derviş Zaim
JİN / Reha Erdem
ELVEDA KATYA / Ahmet Sönmez
GÖZETLEME KULESİ / Pelin Esmer
Geriye Kalan/ Çiğdem Vitrinel
LAL-GECE / Reis Çelik