Burgerzoektocht broertjes in Woudenberg en Geleen

Vrijwilligers zoeken vrijdagavond opnieuw naar de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist. Ditmaal staan zoekacties in Woudenberg en Geleen gepland.

Vanwege de oproep van de politie aan burgers om niet langer op de Utrechtse Heuvelrug te zoeken, wordt vrijdagavond uitgeweken naar grensgemeente Woudenberg. “Daar is een recreatiegebied met bos naast het Henschotermeer waarover wij getipt werden”, aldus woordvoerder van de actie Marc Satijn. Burgerinitiatief Beek laat op Facebook weten vrijdagavond in Geleen te zullen zoeken.


Ook met Pinksteren zullen naar verwachting flink veel vrijwilligers mee zoeken naar de broertjes, die inmiddels anderhalve week vermist zijn. Voor zondag meldden zo’n 150 mensen zich al aan bij de organisatie van Satijn. Als duidelijk wordt waar precies wordt gezocht, verwacht de organisatie nog meer aanmeldingen.

De woordvoerder durft geen schatting te geven van de grootte van het tot dusverre doorzochte gebied. “Inmiddels hebben verschillende groepen mensen gezocht bij het Doornse Gat, Leersum, Amerongen, Rhenen, Austerlitz en Zeist. Dat zal om vele kilometers gaan in totaal.”

Moeder Iris van de broertjes bedankt op Facebook in een reactie alle mensen die aan haar denken en berichten plaatsen. “Als Ruben en Juul dit zien zullen ze zich zo bijzonder voelen. Ik hoop zo dat ze deze mooie creaties ook echt kunnen zien en dat gevoel ook echt mogen voelen, want dat verdienen ze!!!!”, schrijft ze.

Vrijdag zoekt een team van mariniers opnieuw in het bosgebied tussen Rhenen en Doorn. De broertjes van 7 en 9 jaar worden sinds vorige week maandag vermist. Hun vader pleegde zelfmoord en werd vorige week dinsdag gevonden in natuurgebied Doornse Gat.

2013-05-17 12:01