Hirsi Ali verkrijgt Amerikaans staatsburgerschap

Ayaan Hirsi Ali heeft eind april het Amerikaans staatsburgerschap gekregen. “Ik ben dankbaar en trots”, zegt de voormalige VVD-politica in een interview met de Wall Street Journal.

Hirsi Ali kreeg het staatsburgerschap op 25 april. In het interview zegt de politica het moment waarop ze haar eed aflegde een ‘extreem belangrijk moment’ te hebben gevonden. “Ik zal het nooit vergeten. Dus ja, hier ben ik, een nieuw Amerikaans staatsburger.”


Het voormalige Kamerlid voor de VVD vertrok in 2006 naar Amerika om daar te gaan werken voor het American Enterprise Institute, een conservatieve denktank. Ze vertrok nadat de toenmalige minister voor Vreemdelingenzaken, haar partijgenoot Rita Verdonk, had vastgesteld dat ze nooit Nederlandse is geweest omdat zij haar paspoort op onrechtmatige gronden had verkregen.

Hirsi Ali woont momenteel in Boston met haar man en zoon.

2013-05-18 20:08