Verzekeraars zien schade rondom jaarwisseling dalen

De schade die is ontstaan rond de jaarwisseling lijkt iets minder hoog te zijn dan vorig jaar. Het schadebedrag staat na een eerste inventarisatie op tien miljoen euro, zegt een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars.

Hoewel er nog enkele cijfers ontbreken is sprake van ‘een licht dalende trend’. Vorig jaar keerden de verzekeraars gezamenlijk nog elf à twaalf miljoen euro uit. In de jaren daarvoor was de schade een stuk hoger met als piek de jaarwisseling van 2007 op 2008, toen tientallen scholen beschadigd raakten door brand. De verzekeraars keerden toen veertig miljoen euro uit.

In de eerste cijfers is alleen de schade van particulieren meegenomen. De meeste schade werd aangericht door branden, maar ook vernielingen zorgden voor de nodige meldingen.

02 januari 2012, 16:37
© Novum